Ar gali būti kažkas geriau už ąsočius?

O taip, gali! Net jei ąsotis toks praktiškas, paprastas, širdžiai mielas dalykėlis, kurį kiekviena turim namie ir bent jau vasarom naudojam, vestuvėms galima juos pakeisti kai kuo geresniu. Pristatau jums (net nežinau tinkamo tikslaus pavadinimo, bet sugalvosiu dabar pat) – stiklines bačkutes *!

80 lt       60lt

Radau jas klajodama po kaunietiškas daiktų sukrautuves Urmo miestelyje, kuriose galima rast visko nuo a iki z. Dažniausiai nieko gero ten nepastebiu, bet šitomis gražuolėmis labai apsidžiaugiau ir jau mintyse piešiau vaizdą, kaip jose telkšo kątik užmaišytas limonadas su citrinų skiltelėmis ir mėtų šakelėmis…

Na, o jei minėtoji lokacija jau bus atsikračiusi mano bačkučių, tada žvilgtelkit į Bijūnai prie namo kolekciją!

Žvilgtelkit, kaip šalia jų dera stiklainiai su spalvotais šiaudeliais vietoj prabangių taurių.

Mason Jar glasses

Kiek įvairiausių spalvų galima išgaut. Galima limonado ar kokteilio atspalvį priderinti prie Jūsų vestuvių spalvinės gamos ar temos.

dbd28e21f3ed233343ddd2be5b65479f_s

Pridedu jums ir keletą naminio limonado receptų!

Arbūzinis gėrimėlis (receptas iš čia)

Reikės:
1 kg arbūzo;
100 ml citrinos sulčių;
0,5 l gazuoto vandens;
3 valgomų šaukštų medaus;
Ledukų;
Mėtų.

Eiga:
Arbūzo minkštimą (be sėklų!) sugrūdame su grūstuvėliu. Ant arbūzų masės supilame citrinos sultis, sumaišytas su medumi, vandenį ir sugrūstus ledukus. Išmaišome ir galima gerti. Papuošimui galite panaudoti mėtų lapelius ir arbūzo skilteles.

Naminis limonadas su citrina ir braškėmis (receptas iš čia)

2 l limonado reikės:
Sirupui:
200 g braškių (arba aviečių, arba mėlynių), nuplautų ir supjaustytų;
50 g. cukraus;
1 arbatinis šaukštelis šviežių citrinos sulčių (15 gramų).
Limonadui:
200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
200 g cukraus;
1 l vandens;
Braškių sirupo, kurį pasigaminote.

Eiga:
Sirupas. Pasiimkite supjaustytas braškes (ar kitas uogas) ir sudėkite į indelį. Pasinaudokite blenderiu ir maišykite tol, kol uogos visiškai susismulkins. Tada pasiimkite audinį (merlių) ir praspauskite uogas. Mums reikalingos tik uogų sultys. Tada uogų sultis dubenyje sumaišykite su cukrumi. Maišykite tol, kol sirupas ištirpins cukrų.
Limonadas. Norėdami pasigaminti limonadą, citrinų sultis sumaišykite su cukrumi. Maišykite tol, kol cukrus ištirps sultyse. Įpilkite 1  litrą vandens ir supilkite sirupą. Gerai viską išmaišykite. Kiekvieną stiklinę papuoškite citrinos griežinėliu ir šviežiomis uogomis. Taip pat patiekite su ledukais.

Citrininė klasika (receptas iš čia)

Reikės:
2 citrinų;
6 stiklinių vandens;
4 – 6 valgomų šaukštų cukraus;
½ valgomo šaukšto smulkiai supjaustytų čiobrelių, mėtų ar kitokių žolelių.

Eiga:
Užvirinti vandenį su cukrumi. Nukaisti ir įberti žolelių. Ataušinti ir perkošti. Citrinas išplauti, pagal norus nuvalyti (arba ne), sutrinti bulvių grūstuvu, užpilti cukraus ir žolelių sirupu. Patiekti su ledukais.

Skanaus!


* – kairės bačkutės kaina 80 Lt, vieta: TopMix Kaunas.
* – dešinės bačkutės kaina 60 Lt, vieta: TopMix Kaunas.